Om Aktiv Året Rundt


Aktiv rundt i Danmark skifter navn til Aktiv Året Rundt for at indikere, at der fremadrettet hele året vil være sjove bevægelsestilbud til skolerne. Aktiv Året Rundt afholder stadig aktiviteten ”Skolernes sundhedsuger” i ugerne 39-41 (sidste år deltog 370.000 elever), men vil også i løbet af året afholde nye sjove, legende og forskellige idrætstilbud. 

Aktiv Året Rundt handler stadig om at skabe sunde vaner hos eleverne i forhold til bevægelse, mad, søvn og fællesskab. Vores motto er der heller ikke ændret ved – det skal stadig ”være sjovt at være sund” :-)

Hvem er Aktiv Året Rundt

UC Syd løfter projektet. Det har vi gjort i 10 år og det giver god mening. UC Syd har stor ekspertise indenfor det pædagogiske, didaktiske og sundhedsmæssige område. Projektet har lærer og lektor Anders Flaskager som projektleder. Nordea-fonden er dem der gør det hele muligt. Sammen kan vi nå meget langt og vi er allerede godt på vej.

Projektet har haft vokseværk siden det startede for 10 år siden. Her deltog 9.000 børn i sundhedsugerne og er nu vokset til at have næsten 70% af alle skoleelever som deltagere fordelt på 90 % af landets skoler. I dag er Aktiv Året Rundt landets væsentligste sundhedsprojekt og udvikler årligt masser af ny inspiration til elever, lærere og familier.

Projektet er unikt, fordi det hviler på en helhedsforståelse af sundhed. Det handler således blandt andet både om kost, motion og søvn mm.

Projektet har som vision, at det skal være sjovt at være sund.


KONTAKT
Hvis du har spørgsmål, så kontakt gerne projektleder Anders Flaskager
telefon: 72 66 52 45, e-mail: afla@ucsyd.dk

Aktiv Året Rundt
støttes af Nordea fonden

Nordea-fonden har et almennyttigt og velgørende formål. Fonden støtter aktiviteter, der fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur og som kommer mange til gode og skaber markante forskelle. Derfor har fonden valgt at støtte Aktiv Året Rundt til 2019.

”Projektet formidler sunde kost- og motionsvaner på en sjov og lærerig måde, som aktivt involverer børn, pædagoger og familier. Vi håber, at mange skoler vil deltage og dermed være med til at skærpe børnenes bevidsthed om det sunde valg i hverdagen,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.
 
Fondens hjemmeside https://www.nordeafonden.dk/

Samarbejdspartnere

Flansmose

Firmaet Julie Flansmose står bag vores kreative materialer omkring maskotterne Arvid og Alberte og har været med i en årrække. Julie er uddannet lærer og grafiker og har været med i en årrække. 

OddFischlein

Firmaet OddFischlein i Aarhus er hjernen bag vores visuelle univers og har været med i projektet i en årrække. Firmaet består 7 kreative folk og holder til i Aarhus.

Secoya er en multidisciplinær software leverandør med speciale i high-end web-løsninger. Secoya har i en årrække udviklet og drevet den tekniske platform bag projektet.